Arviokäynti aloittaa asunnon myyntiprosessin

Asunnon myynti edessä, etkä tiedä mitä tehdä? Onko uusi asunto suunnitteilla, mutta ei mitään käsitystä paljonko nykyisen arvo on? Ei hätää! Tämä teksti on juuri sinua varten.
Asunnon myynti edessä, etkä tiedä mitä tehdä? Onko uusi asunto suunnitteilla, mutta ei mitään käsitystä paljonko nykyisen arvo on? 

Ei hätää! Tämä teksti on juuri sinua varten.

Mielessäsi pyörii varmasti useita kysymyksiä, joihin on haastavaa itse löytää vastauksia. Sinun ei tarvikkaan, sillä voit kysyä ne ammattilaiselta ilmaisella arviokäynnillä. Oman kodin arvo on varmasti se mielenkiintoisin, mutta välittäjän tekemä arviokäynti antaa paljon muutakin arvokasta informaatiota liittyen asuntoon ja sen myyntiin.

Mikä on arviokäynti?

 

Arviokäynti on asunnon myynnin ensimmäinen askel. Se on tilaisuus, jossa välittäjä saapuu arvioitavaan kohteeseen paikan päälle. Tämä mahdollistaa sen, että välittäjä pystyy antamaan mahdollisimman realistisen arvion asunnon hinnasta. Kiinteistönvälityksen ammattilainen osaa neuvoa ja opastaa kuinka myyntiprosessia voidaan tehostaa. Asunnon kunto, sijainti, ikä sekä muut tekijät vaikuttavat kaikki myyntiin. Näistä pyritään myynnin onnistumiseksi tuomaan kaikki parhaat puolet esiin.

Arviokäynnillä asiakas pääsee tutustumaan yritykseen ja sen tarjoamiin palveluihin, mutta ennen kaikkea itse kiinteistönvälittäjään. Jokainen yritys tarjoaa omanlaistaan palvelukokonaisuutta, joten hinnatkin vaihtelevat hyvin paljon. Kiinteistönvälittäjää onkin hyvä haastaa siinä mitä hänen palvelukokonaisuus pitää sisällään.

 

Miten valmistautua arviokäyntiin?

 

Arviokäyntiä ei kannata jännittää, eikä siihen tarvitse sen suuremmin valmistautua. Kotia ei tarvitse myöskään lattiasta kattoon siivota, sillä kiinteistövälittäjä osaa arvioida kodin varsin hyvin ilmankin.

Kaikki myyntiin vaikuttavat asiakirjat on hyvä etsiä valmiiksi arviokäyntiä varten. Kiinteistönvälittäjä kyselee käyntinsä aikana kodista, joten jos joku asia halutaan tarkistaa ovat asiakirjat jo valmiiksi esillä. Tämän lisäksi on hyvä valmistautua kertomaan omista tulevaisuuden suunnitelmista asunnon suhteen, muun muassa millä aikataululla myynnissä halutaan edetä.

Arviokäynti on aina ilmainen, eikä se velvoita toimeksiantosopimukseen.

Arviokäynnin sopimiseksi, tulee olla itse yhteydessä kiinteistönvälittäjään. Vaikka yleisimmät tavat yhteydenottoon ovat edelleen puhelin ja sähköposti, saa kiinteistönvälittäjän usein näinä päivinä kiinni sosiaalisesta mediastakin. Sopiva aika etsitään aina asiakkaan ehdoilla.

 

Aina on oikea hetki myydä.

Tällä hetkellä markkinoilla kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Kohteita on verrattain vähän myynnissä, kun taas ostajia selvästi tätä enemmän. Juuri nyt onkin oikea hetki aloittaa kodin myynti. Kodin myyntiin liittyvissä asioissa ole rohkeasti yhteydessä meihin.

 

 

Tuplar:n työntekijät ja yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ.

 

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.