Sisustusopas muuttajalle – Lue kuinka onnistut

Muuttaja, tässä sinulle sisustusopas, jossa opastetaan miten muuttamisesta voi tehdä mukavaa. Osa.1: Kuinka ennakoida muuttoa?

Oletko muuttamassa uuteen kotiin? Olet todennäköisimmin keskittynyt uuden kotisi pintamateriaaleihin ja mahdollisesti uusiin huonekaluhankintoihin. Mutta mitä kannattaisi ottaa huomioon sisustus- ja säilytysratkaisuissa uutta kotia ajatellen? Kokosimme kahden sarjan sisustusoppaan muuttoa tekevälle, joissa opastetaan kuinka muuttamisesta voi tehdä mukavaa, myös uutta sisustusta ja omaa mieltä ajatellen. Sisustusopas muuttajalle -oppaan ensimmäisessä osassa tutustutaan helpotetun pakkaamisen saloihin. Sarjan Sisustusopas muuttajalle -toisessa osassa perehdytään harkittuun ja esteettiseen säilyttämiseen.

Karsiminen osana muuttoa

Suosittu minimalistisuus sisustamisessa jatkaa suosiotaan, etenkin nuorten aikuisten parissa. Konmaritus -villitys vallitsi vielä hetki sitten meidänkin keskuudessamme, ja olettavasti siitä onkin tehty erilaisia muunnosversioita omaan tyyliin sopivaksi. Tiivistettynä Konmarituksen ideana on luopua turhasta roinasta ja säilyttää esineet tai asiat, jotka tuottavat itselle iloa. Tutustu lisää Marie Kondon KonMari -kirjaan, Siivouksen mullistava taika (Bazar, 2016).

Skandinaavinensisustus_TuplaR

Minimalistisuus osana sisustusta.

Ehkä kaikkea ei tarvitse heittää pois. Järkevintä olisi miettiä mikä on kestävää ja käytännöllistä, niin trendeissä kuin ympäristöllekin. Mieti tarkkaan tarvitsetko kaikkia vanhoja huonekaluja ja esineitä, olisiko hyvä varata kirpputorilta pöytä, tai lahjoittaa vanhoja tavaroita pois? Liity oman alueesi Facebook-ryhmään tavarasta luopumiseksi, tai myy Tori.fi:ssa. Kannattaa myös kysyä perhe- ja tuttavapiireistä olisiko heillä tarvetta sinulle tarpeettomille tavaroille tai tekstileille.

 

Pyyhkeet_TuplaR

Mieti tarkkaan kuinka paljon tarvitset kaikkia kaappeihin kertyneitä vanhoja tekstiilejä, kuten vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita. Säilytä vain muutamat ylimääräiset lakanat vieraiden varalle sekä tietysti omat lempilakanasi. Lakanat ja pyyhkeet kannattaa kerätä kasaksi nenän eteen, josta karsiminen on helppo aloittaa. Rakenna kasoista jatkoon ja pois -pinot. Todennäköisimmin et tarvitse enempää kuin kolmea lakanaa tai pyyhettä asuvaa henkilöä kohden.

 

 

Vanhat lakanat ja pyyhkeet voit lahjoittaa eläinlääkäriasemille tai eläinten suojelulle, näin tuet samalla eläinten hyvinvointia. Vanhoja hyväkuntoisia vaatteita ja käyttöesineitä (myös silmälasit) voit lahjoittaa esimerkiksi SPR:n keräyspisteille. Näistä menee 50 % tuotosta hyväntekeväisyyteen. Vanhat ja nukkaiset vaatteiden rievut eivät kuulu keräyspisteille. Huolehdi, että et vie turhia vaatekappaleita tai tavaroita heidän riesoikseen, vaan kierrätät vaatteet ja esineet asianmukaisesti hävittämällä ne kaatopaikalle.

Muuttolaatikoiden pakkaaminen

Pakkaaminen. Tuo vietävän paha ajatus meille monelle. Ajattele tämän muuttokeikan olevan peli itsellesi. Suoriudut muutosta helpommin, kun pakkaat järkevästi ja aloitat ajoissa. Voit aloittaa pakkaamisen vaikka heti. Et varmasti tarvitse kaikkia tavaroitasi, varsinkin jos tiedät etukäteen tulevan muuttopäivän. Järjestä muuttolaatikot käyttöösi hyvissä ajoin, näin homma alkaa sujua helpommin. Muuttolaatikoita saa varattua yleensä maksutta ruokakaupoista (banaanilaatikot) sekä ostettua valmiina pahvisina tai muovisina. Jotkut yritykset tai henkilöt vuokraavat myös niitä alueittain.

muuttolaatikko tuplar LKV

Hanki etukäteen pieniä avoimia säilytyslaatikoita, joihin pystyt jaottelemaan tavaroita sisälle. Valmiiksi jaotellut, pienemmät säilytyslaatikot on helppo nostella muuttolaatikoista uuden kodin hyllyille. Jos olet oikein tarkka työssäsi, voit nimetä laatikoita esimerkiksi tarrakirjoittimella tai kauniisti tekstaamalla. Tämä tuo samalla laatikoihin persoonaa ja auttaa sinua löytämään esineet helposti jatkossa. Sisustuksessa pienemmät laatikot näyttävät kauniilta ja huolitettuilta, vaikka ne olisivat kaappien sisällä piilossa.

 

säilytyslaatikot_TuplaR

Laatikoita löytyy kaupoista monessa eri koossa ja sävyssä. mikäli suurempien ketjujen laatikot eivät miellytä sinua, markkinoilta löytyy myös paikallisten pienyritysten valmistamia säilytysrakaisuja.

Karsimisvaihe kannattaa aloittaa siis paljon ennen muuttoa. Luovu ainakin asioista, joista et pidä. Olet kiitollinen itsellesi tehdessäsi suuren työn etukäteen. Vähemmällä tavaralla selviää varmasti, ja mikä parasta siivouspäivinä saat enemmän aikaa itsellesi ja perheellesi.

 

Sisustusopas muuttajalle seuraavassa osassa kerrotaan parhaimmat vinkit harkittuun ja esteettiseen säilyttämiseen. Lisäksi seuraavassa blogitestissä neuvomme sinua löytämään uuden kodin sisustustyylisuuntaa ja kauden parhaimpia trendivinkkejä. Pysy kuulolla!

 

Iskikö sinulle muuttovimma? Käy kurkkaamassa tämänhetkiset myytävät kohteemme TÄSTÄ LINKISTÄ ja pyydä meidät arviokäynnille luoksesi.

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.