Sisustusopas muuttajalle – Löydä oma sisustajasi

Muuttaja, tässä sinulle sisustusopas, jossa opastetaan miten löydät oman sisustustyylisi. Osa.2: Sisusta järjellä ja tyylillä.

Edellisessä blogitekstissä kerroimme, kuinka muuttamisesta tehdään mukavaa ja huoletonta. Sisustusopas muuttajalle  -sarjan toisessa oppaassa perehdytään harkittuun ja esteettiseen säilyttämiseen. Lisäksi mietitään oman kodin tulevaa tyylisuuntaa. Nappaa nämä vinkit Sisustusopas muuttajalle -sarjamme toisesta osasta!

Sisustusopas muuttajalle (ennen muuttoa)

Sulje silmäsi hetkeksi ja mieti lempivärejäsi sisustuksessa. Sinulla on todennäköisesti jonkinlainen ajatus siitä millainen sisustustyyli tai värimaailma sopisi uuteen kotiisi. Mikäli näin ei ole, selaa hetki esimerkiksi Pinterestistä tai Instagramista unelmakotejasi. Sisustuslehdistä voit myös saada inpiraatioita tulevaan kotiin. Sisustuksen tyylilajeja on olemassa useita, joista suosituimpia suomalaisten keskuudessa ovat tällä hetkellä skandinaavinen, boho ja maalaisromanttinen.

Kodinsisustus_TuplaR

Oman tyylilajin löytäminen saattaa olla haastavaa, mutta onneksi näitä tyylilajeja voi yhdistellä keskenään tai omaan makuun sopivaksi. Tarvittaessa asiantuntijat auttavat sinua sisustamisessa, mutta pääasia olisi saada koti tuntumaan kodilta, paikkana, jossa sinä viihdyt. Aloita miettiminen puhtaan valkoisesta tai mustasta (yleensä näistä jompikumpi viehättää enemmän) ja lisää muutama tehosteväri, tai metallinsävyjä. Näiden ympärille on helppo yhdistellä tekstiilejä ja esineitä, joita voit vaihdella makusi tai vuodenajan mukaan. Muista, että vihersisustaminen ja kuivakukat ovat 2020-luvun trendikodin ehdottomat valinnat.

Huonekalujen valinta

Ajattele unelmakotiasi ja mieti sopivatko vanhat huonekalusi siihen? Näissä valinnoissa kannattaa olla myös järkevä. Huonekalut ovat yleensä suurempia sijoituksia ja niihin saa uppoamaan rahaa. Huonekalujen kierrättäminen on ekologista ja järkevää, sillä oma roska on usein toisen aarre. Etsi käytettyjä huonekaluja ja myy vanhoja pois. Mieti samalla sopivatko ne yhteen toistensa kanssa ja huomioi myös pölyn kerääntyminen valintoja tehdessäsi. Mikäli päätät ostaa uusia huonekaluja, ajattele valinnoissasi kestävyyttä, laatua ja käytännöllisyyttä. Käytännöllisyydellä on suuri merkitys sisustukseen istuvuuden ja säilytyksen kannalta. Huonekalujen värityksessä kannattaa olla maltillinen, tekstiileillä ja esineillä on helppoa tuoda lisäväriä ja graafisia muotoja sisustukseen.

Sisustustyyli_tuplaR

Järkevä ja esteettinen säilyttäminen

Säilytyslaatikoilla pidät esineet ja vaatteet järjestyksessä. Laatikoita kannattaakin hankkia eri kokoisina, avoimina ja kannellisina. Avoimet laatikot toimivat erinomaisesti kaappien hyllyjen sisällä, ja ne helpottavat tavaroiden organisoinnissa. Avoimissa laatikoissa voit säilyttää esimerkiksi vaatteita, meikkejä ja kosmetiikkaa tai ruokia. Laatikoiden avulla pystyt järjestämään esimerkiksi avoimet hyllyt kuntoon.

Pyyhkeet_Tuplar

Pyyhkeet on helppo lajitella värien mukaan.

 

Halutessasi voit lajitella tekstiilit värien mukaan omiin kategorioihinsa, mikä helpottaa niiden löytämistä jatkossa. Värikoodaamalla näet heti kaapin avatessa tarjonnan, lisäksi värit on helppo muistaa, kun seuraavan kerran etsit hukassa olevaa pussilakanasettiä tai pyyhettä. Samankaltaisia värejä ei kannata laittaa yhteen, sillä ne hukkuvat monesti toistensa sekaan. Katkaise esimerkiksi musta ja sininen sävy vihreällä tai muulla värillä, mikä ei ole samankaltainen.

Pystyviikkaaminen

Pystyviikkaaminen_TuplaR

Korit ovat kuin tehtyjä pystyviikkaukselle.

Laatikoiden tai korihyllyjen sisälle sujahtaneet vaatteet löytyvät helposti pystyviikkauksen avulla. Pieniin laatikoihin sujahtavat nelinkerroin viikatut paidat, lisäksi ne pysyvät ryhdikkäästi ojennuksessa. Mikä parasta, sotkuiset vaatekaapit ovat pystyviikkauksen avulla historiaa. Pystyviikkaaminen onnistuu esimerkiksi urheilutekstiileille, t-paidoille, housuille, alusvaatteille ja uima-asuille. Avolaatikoista näet kaapista suoraan pystyviikatut vaatteet, eikä sotkuisia vaatekasoja kerry etsimisestä.

Nykyään myös televisio-ohjelmat tarjoavat ideoita järkevään säilyttämiseen. Kotiaan vaihtavan kannattaa tutustua esimerkiksi Netflixin uutuussarjaan: The Home Edit. Netflixiin voit tutustua TÄSTÄ LINKISTÄ. Sarjassa perehdytään järjestelyn ja vaatteiden organisoinnin saloihin.

 

 

Iskikö sinulle muuttovimma muuttajan sisustusoppaan myötä? Käy kurkkaamassa tämänhetkiset myytävät kohteemme TÄSTÄ LINKISTÄ  ja pyydä meidät arviokäynnille luoksesi.

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.