Viihdy etätöissä – Sisusta kotitoimisto viihtyisäksi

Etäsuositus on tuonut työpaikat koteihimme. Viihdy etätöissä ja sisusta kotitoimisto viihtyisäksi. Lisää aiheesta blogissamme.

Työskenteleminen kotiympäristössä on tuttua meille monelle. Kotitoimiston tulisi olla sellainen, että siellä viihtyy. Viime blogissa käsiteltiin hyvinvoinnin merkityksestä osana sisustusta. Tässä blogitekstissä jatketaan osittain samaa aihepiiriä. Nyt pohditaan, onko työympäristöllä on suoraan vaikutusta siihen miten hyvin viihdymme etätöissä.

 

Haluamme, että onnistut sisustamaan kotitoimistosi mukavaksi ja viihdyt etätöissä!

 

Etätyö_sänky_TuplaR

Etätyössä suuri virhe on jäädä sängynpohjalle. Nouse ylös ja siirry töihin toiseen tilaan.

Kotitoimiston työpiste

Kotitoimiston työpisteen olisi hyvä olla oma, erillinen tilansa. Se tulisi rakentaa erilleen turvallisesta kotisohvasta tai sängystä, vaikka luonnollisesti löhöpaikkoihin olisi helppo upota tietokoneen kanssa. On tärkeää muistaa, että työergonomialla on suoraan merkitystä kehomme hyvinvointiin. Usein tukirankaperäiset sairaudet saattavat olla työperäisiä. Satsaa ongelmien välttämiseksi oikeaan työpisteeseen. Mikäli sinulla ei ole mahdollista tehdä erillistä työhuonetta, rakenna ainakin työpiste jossa istut hyvässä asennossa.

Kotitoimisto omassa sängyssä saattaa vaikuttaa negatiivisesti unen laatun sekä ylipäätään omaan jaksamiseen. Mieli pysyy paljon virkeämpänä, kun poistut lepopaikoista. Siksi olisi ensisijaisen tärkeää siirtyä työskentelemään toiseen tilaan. Vältä siis mukavia työpisteitä!

Työpiste kuntoon

Ajattele työpistettä työpaikkana. Työpisteen rakentaminen lähtee omista tarpeistasi työn tekemiseen. Päätetyöntekijällä on olennaista saada hyvä istuinpaikka ja näyttöpäätteet hyvin esille. Tämän jälkeen työpisteen ympärille kannattaa kerätä tarpeelliset toimistotarvikkeet ja laittaa ne järjestykseen. Kaaoksen välttämiseksi olisi hyvä olla lokerikko, tai vastaava paperipinon kasaantumisen välttämiseksi. Hallittu ja siisti työpiste antaa sinulle potkua työn tekemiseen.

 

Työpisteen siistiytyessä olisi hyvä laittaa järjestää kaaos pois työtietokoneesi sisältä. Kategorisoi kansioihin niihin kuuluvat asiakirjat ja näin työpisteesi siistiytyy myös koneen sisältä. Usko pois, tämä tuo sinulle hyvin paljon iloa, kunhan jatkossa jatkat samaa siistiä linjaa.

Tietokone_apple_TuplaR

Siisti työpisteesi kuntoon. Kerää ympärille sinua ilahduttavia esineitä.

 

Esteettisen työpisteen rakentaminen

Haaveiletko esteettisestä työpisteestä? Mikäli haluat satsata etätöissä viihtymiseksi ja rakentaa oman työpisteen. Tässä muutamat vinkit sen tekemiseen. Pöydän ei välttämättä tarvitse olla suuri, riittää että siihen mahtuu läppäri (tarpeidesi mukaan). Esimerkiksi Ikea tarjoaa edullisia vaihtoehtoja työpöydistä, kapea ja kevyt vaihtoehto voisi olla Ikean Vittsjö-sarjan tietokonepöytä. Työpöytään voit tutustua TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

Hyllyt_TuplaR

Sijoittele työpisteen ympärille hyllyjä ja sieviä esineitä ilahduttamaan sinua.

Työpisteen tilasta riippuen, voidaan pöydän ympärille lähteä rakentamaan esteettisiä viihdykkeitä. Näissä silmä lepää. Seinätilan jäädessä tyhjäksi, voit miettiä olisiko mukavaa laittaa näköpiirisi ympärille jotain kaunista ja sisustuksellista. Ajan tyylikkäimmät työpisteet rakentuvat hyllyistä, joihin pystyy ripustamaan kasveja, kirjoja, piensisustustavaraa tai kynttilöitä. Karsi liiallisen tavaran määrää ja asettele hyllyille sinua ilahduttavia asioita. Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa, ja siksi niitä olisi hyvä olla työpisteen lähettyvillä.

 

Viime vuosien kirkkain suosikki työpisteen hyllykkönä on varmasti ollut silmää hivelevä String-hyllykkö, josta löytyy useita eri variaatioita säilytys- ja työpisteratkaisuihin. String-sarjasta on olemassa valmiiksi koottava työpiste, joka onkin aikamoinen herkku esteetikon silmälle. String-hyllyihin voit tutustua TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

 

Uusi työpiste saattaa löytyä nopeampaa kuin uskotkaan. Kurkista TÄSTÄ LINKISTÄ myytävät kohteemme ja toteuta unelmasi!

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.