Putkiremontti vei rahat? Toteutus ja hinnat vaihtelevat

Putkiremontti tarkoittaa talon käyttövesiputkien ja viemäreiden kunnostamista tai uusimista. Lue mitä se pitää sisällään...

Rahat meni putkiremonttiin:

Putkiremontti tarkoittaa talon käyttövesiputkien ja viemäreiden kunnostamista tai uusimista. Kyseessä ei ole kertaluonteinen toimenpide kiinteistön historiassa, vaan kyseinen remontti tehdään vähintään 50v vuoden välein, joka on tämän hetkinen viemäristön tekninen käyttöikä.

Kun suunnittelet/-te putkiremonttia, on syytä käydä läpi eri toteutusvaihtoehdot. Viemäriremontin voi tehdä perinteisellä tyylilllä, sukittamalla tai pinnoittamalla riippuen alkuperäisen viemäristön kunnosta. Käyttövesiputket puolestaan uusitaan usein viemäriremontista riippumatta. Mitä eroa eri toteutustavoilla on?

Putkiremontti tarkoittaa talon käyttövesiputkien ja viemäreiden kunnostamista tai uusimista.

Perinteinen putkiremontti

Perinteisessä putkiremontissa uusitaan talon käyttövesiputket sekä viemärit. Tämä tarkoittaa kylpyhuoneen purkamista, joten samalla uusiutuu luontevasti pesutilat sekä usein myös keittiö sekä sähköt.

Perinteinen putkiremontti on toteutustavoista selkeästi kallein ja aikaa vievin, mutta samalla myös varmin, sillä ainoastaan tällä toteutustavalla saadaan teknistä käyttöikää jatkettua 50v.

Oulussa perinteinen putkiremontti maksaa 400-550€/m2 väliin riippuen urakan sisällöstä. Pääkaupunkiseudulla puolestaan sama urakka voi maksaa tuplat. Perinteinen putkiremontti toteutus kestää keskimäärin 3-12kk riippuen yhtiön koosta.

 

Sukitus

Sukituksessa viemäreitä ei uusita vaan vanhoja viemäreitä kunnostetaan. Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan uusi lasikuitusukka, jolla vanhan viemärin käyttöikää jatketaan.

Sukitus on nopea ja asukasystävällinen tapa huoltaa viemäristöä, asuntokohtaisen haitta-ajan ollessa noin seitsemän vuorokautta. Huomioitava kuitenkin on, että tällöin ei uusita kylpyhuoneita eikä sukitus korvaa perinteistä putkiremonttia. Se siirtää sitä. Arvio sukituksen tekniselle käyttöiälle on 30-50v.

 

Pinnoitus

Pinnoitus puolestaan eroaa sukituksesta sillä, että vanhan viemärin sisäpintaan ruiskutetaan epoksia. Muuten ideologia on sama: vanhan viemäristön teknistä käyttöikää jatketaan. Arvio pinnoituksen tekniselle käyttöiälle on 15-30 vuotta.

 

Mikä näistä olisi sitten syytä valita?

On toteutustapa mikä tahansa, käytä suunnittelussa, suunnittelunohjauksessa ja toteutuksessa ammattilaista.

Valintaan vaikuttaa monet tekijät, mutta merkittävin asia kustannuksen lisäksi on alkuperäisen viemärin kunto. Mikäli alkuperäinen runkoviemäri ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, saattaa putkiremontti tulla kalliiksi: ensin tehdään kunnostus ja melkein heti perään perinteinen putkiremontti, koska kunnostus ei onnistunut.

Kunnostamisella tehdyistä viemäriremonteista meillä ei ole vielä tarpeeksi käyttökokemusta, että voitaisiin varmuudella sanoa kuinka paljon ne antavat lisäaikaa ennen perinteistä putkiremonttia. Vasta aika näyttää, kuinka hyviä menetelmiä ne ovat.

On toteutustapa mikä tahansa, käytä suunnittelussa, suunnittelunohjauksessa ja toteutuksessa ammattilaista. Näin teet putkiremontin halvimmalla.

 

Myynti ennen vai jälkeen putkiremontin?

Tämä on selvästi uuden blogin aihe, joten stay tuned ;)

 

 

Tiedätkö mikä on valesokkeli? Lue lyhyt tiivistys aiheesta täältä.

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.