Ruska on värittänyt Syrjäkadun puut ja syksyinen sää tuntuu jo kasvoilla. Mutta mitä TuplaR:n toimistolle kuuluu näin syksyllä?

Onneksi kylmenevät ilmat tai auringonvalon väheneminen eivät ole hidastaneet TuplaR:n toimistolla – päinvastoin. Kauppa käy ja tulevastakin ollaan positiivisin mielin. Yrittäjä Rauno Rahkonen haluaisi vastata kysymykseen kuulumisista lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta toteaa, että ’’ainoastaan huono myyntimies sanoisi, että kauppaa on tehty jo tarpeeksi.’’

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet myynnillisesti loistavaa aikaa ja asuntojen myyntiajat ovat parhaimmillaan olleet  laskettavissa pelkissä tunneissa. Asuntomarkkinoita kuvaa hyvin vuoristoratamaisuus – markkinat nousevat ja laskevat muun talouden vanavedessä. Tällä hetkellä markkinat ovat rauhoittumassa, mutta Rahkonen toteaa, että suureen huoleen ei ole tarvetta.

Naisvoimaa, kokemusta ja energiaa

TuplaR-perhe on saanut kesän ja syksyn aikana osakseen todellista naisvoimaa, kun Reeta ja Pauliina liittyivät täydentämään raudanlujaa tiimiä.

Toimistopäällikön tehtäviin hypännyt Reeta on ollut alalla reilu 20 vuotta. Hän tuo mukanaan kokemuksen lisäksi mielettömän tietopankin alalta. Reeta on nähnyt uransa aikana asuntokaupan laskut ja nousut eikä sormi mene suuhun hankalassakaan paikassa. 

Pauliinan energisyys ei ole jäänyt toimistolla keneltäkään huomaamatta, sillä tämä tulevaisuuden asuntokaupan ammattilainen on tuonut olemuksellaan positiivista energiaa koko työporukkaan. Rauno nostaa erityisesti esille molempien valtavan hyvän työmoraalin – näiden kahden tehopakkauksen jäljiltä toimiston valot sammuvat, kun työt on tehty eikä silloin, kun kellon viisari on pykälässä. 

”Nyt vain matkaan on tullut yksi mutka lisää, joka on kuljettava tavalla tai toisella. Matkaa ei kannata suinkaan päättää.”

Maailmantilanne puhututtaa

Vaikka vallitseva maailmantilanne aiheuttaa varmasti monelle harmaita hiuksia, ei se ole nykyiseen asuntomarkkintatilanteeseen toistaiseksi vaikuttanut merkittävästi. Tietysti  markkinat ovat hieman muuttuneet, mutta kautta aikain ihmiset ovat tarvinneet kodin, ja niin tarvitsevat edelleenkin. Tällä hetkellä on syytä kuitenkin varautua siihen, että myyntiajat ovat hieman pidentyneet. RR näkee tällekin selityksen: markkinoiden muuttuessa, vie hetken aikaa, jotta ihmisten käyttötottumukset mukautuvat niin sanottuun uuteen normaaliin.

Kun Raunolta kysyy asuntokaupasta ja siitä kannattaako nyt ostaa tai myydä, on hänellä vain yksi vastaus: ’’huonoin päätös on olla tekemättä päätöstä’’. Tämä asuntokaupan ammattilainen korostaa sitä, että vallitsevasta tilanteesta huolimatta, on aina järkevämpää maksaa itselleen kuin muille.

Valitettavasti tulevaisuutta ennustavaa kristallipalloa ei löydy Raksilankaan toimistolta, mutta eteenpäin katsotaan silti luottavaisin mielin. Talvi tulee varmasti olemaan rauhallisempi, mutta se ei muuta asennetta työn tekemiseen. Kasvua halutaan tehdä edelleen. Oli väistämätöntä, että koronan aikainen nousukausi laantuu jossain vaiheessa, joten markkinatilanteen muuttuminen ei tullut niinkään yllätyksenä TuplaR LKV:n toimistolla.

On sanomattakin selvää, että muuttuvat tilanteet vaativat sopeutumista ja aikaa. Rauno ei siltikään näe, että ihmiset lakkaisivat haaveilemasta omasta kodista tai jättäisivät tekemättä ratkaisuja sen eteen. Nyt vain matkaan on tullut yksi mutka lisää, joka on kuljettava tavalla tai toisella. Matkaa ei kannata suinkaan päättää.

Rakentaja­taustaista kiinteistön­välitystä

R\R on kiinteistönvälitysliike Oulussa, joka tarjoaa kokonaisvaltaista välitystoimintaa vahvalla rakennusalan kokemuksella. Vuosien kokemus rakentamisen parista antaa erinomaiset lähtökohdat juuri sinun kotisi myyntiin, sillä positiivisen ja energisen myyntityön lisäksi TuplaR LKV tietää miten myytävä koti on rakennettu.